Kände inte att jag skulle klara av en stor rackabajsar fisk direkt utan ville ha en liten lagom fisk, så fick bli en runda till Wessels och DÄR hadde de en lagom fisk! Fisk damen önskade mig lycka till (vilket jag behövde) och sen åkte jag hem med mormor igen.
som man kan se så är köttet från Sverige, och redan i grytbitar.
Skalad och grovhackad grönkiwi
Grytbotar blandat med grönkiwi
Grovhackad papya
Alla tre skålarna in plastade och dags att ställas ut i garaget (fanns ingen plats i kylen)
Så här blev köttet fter 2h, ingen större förändring till utseendet, men köttet som hade blivit marinerad med papayan var mjukare i konsistensen är de övriga två. Kiwiköttet till vänster, "vanligt" kött i mitten och papayaköttet till höger.
Närbilder på kötten, 1:a = kiwiköttet, 2:a = "vanligt" kött, 3:e = papayaköttet. (Hoppas det går att förstå)
Så här blev köttet efter 8h i skålarna, som man ser så är kiwiköttet mycket rödare men konsistensen blev mer åt det lite sega hållet när man skulle tugga köttet.
Vanligt kött började att vara lite segt och svår tuggat men efter 8h blev det faktist det mjukaste att äta. Vilket förvånade mig då dett inte hade legat i någonting i samma skål
Papayaköttet blev lite rosa men det var väldigt segt så det blev endast en lite smak bit för mig och en stor smakbit för Melwin, vilket han uppskattade! Bilden nedan visar Melwin som har full koll på köttet...
Här är köttet rått men (det syns inte lika tydligt på bild) det har skett en färgförändring, köttet har både blivit ljusare och mörkare. Tog lite tid att genomföra men nu vet jag att köttet inte ska ligga för länge med kiwi eller papaya då det blir seg tuggat (vilket inte jag vill ha).
Sandra
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera