Senare på kvällen blev det fiskbiffar med fast koktpotatis, kokta morötter och en egen komponerad sås med touch av Ann-Marie. Försökte efterlikna hennes sås som hon brukar göra till fisk därav touchen :)
Middagen blev uppskattad av både mamma, mormor och morfar
Idag bakade jag no hands bröd till maten, bilder finns på slutet!
Blandade vispgrädde, 1 äggula, 1st krossad vitlök, riven parmesan efter smak. och en stänk av olivolja.
Allt blandades i stekpannan igen för att bli varmt. Dock delade jag på backonen för att få mindre bitar.
Färdigt, om man vill kan man ha i färskpersilja för att bryta av smaken lite gran och något färskt bröd till.
Fyra stycken laxbitar, odlade i Chile och köpt på ich Maxi i Sverige, de har färdats långt för att jag ska kunna göra mina biffar.
Det här tyckte jag mest var kul, att se hur mycket de hackade lax bitarna vägde, och jag kom fram till att de väger exakt lika mycket som det krav odlade grytbitarna jag mörade / marinerade.En hackad silverlök hade jag i, för att få en rundare och godare smak, dock blev den mer fin hackad än vad som syns på bilden. På bilden ser man halva silverlöken.
Allting blandades med salt och svartpepar, 1 ägg, lite mjöl och skorpmjöl och sedan gjorde jag biffarna som fick stå lite innan jag stekte dem.
På bilden ovan så ser man vad jag använde till såsen, färsk dill på kruka, 3/4 av abba mixcaviar (betyder att här finns både röd och orang rom i och att den är blandad mellan stor korning och små korning), en tesked majonäs, 1 mellan finhackad rödlök och ett stänk av svartpeppar efter smak.
Så här blev den färdiga såsen.
Det färdiga resultatet!
Här kommer bilder på brödet från dagen bakning:
Blev ingen färg nu heller men smaken var väldigt bra och tillsammans med den eget händigt gjorda citronosten med kryddor så blev det smaskens!
En matlagningstrött vovve som tog sin kudde och gick iväg för att få lugn och ro....
Sojabönor.
Precis i lagda med vatten
10 timmar senare...
Så har de svält och blivit dubbelt så stora!
Upp och ner på en handuk.Får väl se sen hur det ser ut...
Rekomenderar att man lägger sojabönorna i vatten ex. över natten om man vill äta dem , annars får man ha starka tänder då de är väldigt hårda dirket från paketet, men som tur är mjuknar de upp lite gran efter att ha legat i vatten.
Sandra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar